Situația Uber

Situația Uber

Situația Uber se agravează pe zi ce trece. O tragedie a avut loc în Statele Unite ale Americii, unde o studentă a fost ucisă de un tânăr de 24 de ani. Se pare că domnișoara s-ar fi urcat în mașina tânărului crezând că este un Uber.

Involuntar, compania s-a văzut ”trasă” în tragedie, lucru care afectează și mai mult imaginea Uber.

 

Situația Uber : Uneori nu este vina noastră

Și da, este foarte adevărat. Vor exista momente în care, pur și simplu, vom cădea la mijloc. Numele Uber a fost rostit de nenumărate ori în această perioadă și, din păcate pentru companie, nu într-un context pozitiv.

Tragedia vine și lovește încă o dată într-o companie, și așa lovită periodic. Pentru mine este o surpriză faptul că încă rezistă.

 

Situația Uber : O criză izbucnește când ne așteptăm mai puțin, din ce ne așteptăm mai puțin

Se află Uber într-o criză de imagine ? Din păcate, da. Chiar dacă organizația nu a fost implicată direct în tragedie, faptul că studenta a crezut că urcă într-un Uber a schimbat complet datele problemei. Mai mult decât atât, faptul că presa scrie despre această tragedie din acest unghi, complică situația Uber.

O reacție se impune și sunt foarte curios care va fi poziția companiei.

 

Situația Uber : Importanța pregătirii

Această tragedie vine să ne atenționeze, încă o dată, de importanța pregătirii. Cum putem preveni o astfel de situație ? Poate fi prevenită o astfel de situație ? Cum putem gestiona criza astfel încât oamenii să înțeleagă că ne pasă ?

Pregătirea are o formulă foarte clară :

Conștientizare + eliminarea cauzelor + gestionare 

Programul ”Introducere În Crisis Management” este construit pe această formulă și poate fi perfect adaptat contextului tău. Te invit să arunci o privire peste program și să mă contactezi prin intermediul formularului de contact.

 

Radu Turcescu

 

Situația Uber

Situația Uber

 

Vreau să văd serviciile oferite de Radu !

 

Vreau să văd ce altceva a mai scris Radu !

 

 

 

FotoSună-mă acum !