Scadalul cu primarul Bucureștiului

Scandalul cu primarul Bucureștiului : o urmare interesantă !

Scandalul cu primarul Bucureștiului i-a ținut pe oameni ocupați în ultimele zile. Marea majoritate dintre noi am fost șocați de modul în care s-au purtat discuțiile referitoare la spitalul pentru copii. Deși donez lunar, un anumit aspect nu a trecut neobservat prin fața ochilor mei.

 

Scandalul cu primarul Bucureștiului și opinia publică

O anumită doamnă care s-ar pricepe la modă a avut o postare cel puțin neinspirată, distribuită și de primarul Bucureștiului. Ulterior, în cadrul unei emisiuni tv, edilul capitalei și-ar fi arătat nemulțumirea cu privire la faptul că meritele dumneaei nu îi sunt apreciate. Despre ce merite ar fi vorba ? Despre “donarea terenului..”. Această afirmație a inflamat destul de mult spiritele.

Mass media s-a implicat. Campanii Europa FM, decizii ale trustului PRO de a concedia pe “anumita doamnă”, totul pentru a se delimita de persoanele în cauză și de a susține proiectul.

Aceste reacții au condus la o adevărată revoltă mediatică. Ceea ce este absolut normal. Și totuși ce este interesant la scandalul cu primarul Bucureștiului ?

 

Scandalul cu primarul Bucureștiului : Despre combativitate

Oamenii nu acționează întâmplator. Suntem ființe sociale, guvernate de emoții, influențate de anumite instincte.

Unul dintre cele mai puternice este instinctul de combativitate : ne strângem împotriva răului !

Observăm acest instinct cel mai des în sport ( suporterii echipelor devin violenți ) și în politică ( “Băsescu este de vină” / “Soros este de vină” / “Multinaționalele sunt de vină” ). Să nu vă închipuiți că oamenii chiar cred tot ce spun. Scopul lor este altul : De a crea un grup împotriva “dușmanului comun”.

 

Cum s-a manifestat acest instinct în cazul “Scandalul cu primarul Bucureștiului” ?

Banal de simplu : numărul de oameni care au donat pentru spital a crescut. Un număr semnificativ de persoane din lista mea de Twitter a decis să doneze pentru spital. De ce ? Deoarece a fost format grupul împotriva “dușmanului”, în cazul nostru primarul Bucureștiului.

Nu știu dacă a fost intenționat sau nu, dar acest “Scandalul cu primarul Bucureștiului” a ajutat spitalul. Eu voi continua să donez și sper ca oamenii să se implice din ce în ce mai mult în proiecte sociale.

 

Elimină necunoscutul !

Tot ce facem și spunem poate fi interpretat, iar acțiunile noastre pot influența decizii și percepții. Dacă îți dorești să ai un impact real la nivelul opiniei publice ( indiferent de dimensiunea ei ), ai nevoie de experți și de o strategie adaptată contextului tău. Intră pe raduturcescu.ro și programează o sesiune gratuită de consultanță. Vom discuta despre primii pași în construirea strategiei.

Dar rolul tău, ca lider de companie, nu se încheie aici. Cei mai faini lideri pe care i-am întâlnit aveau o mare preocupare pentru pregătirea și prevenirea crizelor de PR. Știau că doar conștientizarea poate preveni un dezastru de PR. Dacă dorești să afli cum să te pregătești, intră aici.

 

Mereu alături de tine,

Radu

 

Scadalul cu primarul Bucureștiului

Scadalul cu primarul Bucureștiului

 

fotoCall Now ButtonSună-mă acum !