Nu pot angaja oameni

De ce unele companii nu pot angaja oameni

Unele companii, pur și simplu, nu pot angaja oameni. De ce ?

Cel mai important motiv îl știm toți : România se confruntă cu o evidentă criză a forței de muncă.

Din păcate, uneori, această criză este dublată de o problemă de reputație.

 

Nu pot angaja oameni : Povestea angajatorului fără angajați

În urmă cu câteva zile, am fost invitat la Business Days Cluj pentru a povesti despre “Comunicarea în Leadership”.

Deoarece workshopul la care trebuia să vorbesc era programat la 18.30, am profitat de prima parte a zilei pentru a mă întâlni cu un lider de companie care mi-a solicitat ajutorul : “Radu, imaginea organizației este foarte proastă, iar oamenii refuză să lucreze cu noi. Deși managementul s-a schimbat, deși am îmbunătățit anumit aspecte și am eliminat comportamentele inadecvate, percepția a rămas.”

 

De ce unii angajatori nu pot angaja oameni

Este o situație tot mai des întâlnită, lideri de companii care se “trezesc” pur și simplu în imposibilitatea de a continua activitatea datorită unei reputații negative.

Problema nu a apărut de azi pe mâine. Este vorba de ani de zile de comportamente ce au avut la bază noțiunea “100 la poartă”. Singura problema este că nu mai sunt 100 la poartă. Din contră… Fiind o evidentă criză a forței de muncă, o reputație proastă va încurca și mai mult procesul de recrutare.

Dar lucrurile nu se încheie aici. Noile generații nu mai acceptă atât de ușor supunerea, nu mai tolerează tot felul de comportamente, nu mai acceptă umilința.

Astăzi, modul în care o companie ( prin liderul ei ) este percepută în piața influentează decizia de angajare.

 

“Nu pot angaja oameni” : Cum ar trebui să procedeze liderii de companii

În primul rând, să analizeze cât mai bine relația internă cu angajații. Ce își doresc aceștia ? Care este atmosfera internă ? Cât de siguri se simt oamenii în cadrul companiei ?

În al doilea rând, să elimine factorii care pot influența negativ reputația companiei. Acest lucru necesită o analiză a ce poate merge rău și a principalelor cauze.

În al treilea rând, să construiască o relație cu potențialii candidați, anterior interviurilor sau recrutării. Practic, să determine oamenii să spună “Da, vreau să lucrez în acea companie…”

 

Cu siguranță există companii care nu pot angaja oameni, aspect care atrage după sine o mulțime de probleme : imposibilitatea de a termina proiectele, imposibilitatea de a crește afacerea sau chiar de a rămâne pe piață.

 

Nu ești singur(ă)

Procesul de îmbunătățire a reputației și relației cu publicul relevant nu este un proces simplu și nu trebuie implementat după ureche.

Dacă te confrunți cu probleme de acest gen, programează-ți o sesiune de consultanță gratuită. Vom analiza împreună situația și vom decide cele mai bune abordări pentru a rezolva problema.

De asemenea, te invit să mă urmărești și pe LinkedIn.

 

Radu

 

 

Nu pot angaja oameni

Nu pot angaja oameni

 

FotoSună-mă acum !