Imaginea unui executiv

Un aspect important în imaginea unui executiv

Imaginea unui executiv poate fi influențată de foarte mulți factori și despre mulți dintre aceștia se discută în conferințe sau pe rețelele de socializare :

  • prezența din Social Media
  • activitatea pe blog
  • interviurile din presă
  • prezența în calitate de speaker

Și lista poate continua. Evident, pentru ca cele de mai sus să producă efecte, avem nevoie de o strategie, câteva mesaje cheie și un plan foarte bine pus la punct. Dar acesta este un subiect pentru un alt articol.

 

Imaginea unui executiv : un aspect deseori ignorat

Când vine vorba despre imaginea unui executiv, deseori există un aspect ce este ignorat : modul în care gestionează provocările zilei.

Includem aici anumite decizii ( și cum sunt ele comunicate ) și comportamente care pot influența puternic reputația acestuia și imaginea pe care dorește să o transmită.

În cazul în care aceste decizii și comportamente nu se încadrează în strategia stabilită, tot efortul anterior va deveni inutil. Mai mult decât atât, dacă aceste decizii și comportamente sunt complet opuse imaginii pe care dorește să o transmită, deja putem vorbi despre o problemă de reputație.

 

Mare atenție

Mare atenție la interacțiunile de zi cu zi și la modul în care sunt ele interpretate. Imaginea unui executiv va fi influențată de modul în care clienții, angajații, partenerii etc. vor percepe aceste interacțiuni.

Altfel spus, există 100+ factori ce vor influența imaginea unui executiv, mult mai de impact prin comparație cu postările din Social Media sau prezența din Mass Media. Viața unui executiv este presărată de 1 milion de decizii, toate putând contribui la imaginea acestuia.

Întrebarea care se pune este simplă : Când ai analizat ultima oară modul în care o simplă decizie a fost percepută de către colegii tăi ?

Pentru că ideea este clară : dacă ne dorim o imagine adevărată trebuie să depășim abordările de suprafață și să acționăm la un nivel mult mai profund.

 

Nu ești singur(ă)

Îmi place să fiu alături de liderii care conștientizează importanța imaginii și reputației. Lor le spun un singur lucru : nu ești singur(ă) și nici nu trebuie. Pot fi alături de tine și te pot susține la fiecare pas, astfel încât să construim o imagine puternică, să transmitem încredere și să influențăm percepții. Împreuna vom reuși să atingem aceste obiective în cel mai scurt timp.

Programează-ți o sesiune de consultanță gratuită. Vom analiza situația ta și vom stabili modul în care putem atinge obiectivele la care visezi.

Ce spui ?

Radu

 

PS : Nu uita să mă urmărești pe LinkedIn și YouTube, unde postez frecvent informații faine 🙂

 

Imaginea unui executiv

Imaginea unui executiv

 

 

FotoSună-mă acum !