Că tot se apropie ceva alegeri…

Imaginea candidatului contează enorm când decide să ceară votul oamenilor, indiferent de natura alegerilor.

Această imagine este influențată de 1 milion+ de factori, unul dintre aceștia ( și chiar unul foarte important ) fiind modul în care candidatul se prezintă sau își spune povestea.

Din păcate, sau din fericire, imaginea candidatului va fi “proiectată” direct în mintea alegătorilor prin povestea sa, fie că vrea, fie că nu vrea. De asemenea, să nu uităm că mintea omului este ciudată și interpretează foarte ușor informațiile primite, de cele mai multe ori din perspectiva propriilor experiențe.

 

Imaginea candidatului : Ce să nu faci când îți spui povestea

 

 1. Nu începe cu “Probabil nu mă cunoașteți” sau “Probabil nu știți cine sunt”.

  Exact precum în Public Speaking nu este indicat să începem cu “Nu m-am pregătit foarte bine” sau “Nu sunt un vorbitor prea bun”. În această secundă, te-ai poziționat deja “inferior” în mintea alegătorilor.
  În plus, de unde știi cine te cunoaște? Poate există oameni care te urmăresc de ani de zile. Mulți, cârcotași, vor interpreta astfel “Dacă el nu crede că este suficient de important, de ce ar trebui să cred eu asta și să îl votez?” Imaginea candidatului poate fi puternic afectată de o astfel de poziționare.

 2. Nu te lăuda prea mult, nu este despre tine.

  Contrar așteptărilor, oamenii tind să se simtă “dominați” de cei care se laudă cu rezultatele excepționale avute. Foarte probabil vor face un pas înapoi . Oamenii au nevoie să vadă un om la fel ca ei. Cu eșecuri, cu erori, cu experiențe din care a învățat, care l-au format și care îl recomandă să fie candidatul de astăzi. Arată-le oamenilor că ești, la rândul tău și întâi de toate, om. Nu un roboțel fără eroare sau păcat, cu rezultate excepționale. Abia apoi îți poți evidenția rezultatele pozitive, dar într-un mod delicat. Eleganța contează.

 3. Nu te baza doar pe echipa ta.

  Este important să stăpânești perfect arta comunicării. Investește în această direcție dacă este cazul. Este o metodă simplă prin care să transmiți încredere, să fii autentic(ă) și să te poziționezi drept lider.
  Există câteva exemple de politicieni care reușesc să transmită încredere printr-un simplu discurs. Aceștia, chiar dacă au echipe în spate, sunt comunicatori excepționali.

 4. Mare atenție la limba română.

  În ultima vreme, observ oameni care consideră opțională exprimarea corectă în limba română. Și nu mă refer la detaliile detaliilor ( limba română este destul de grea ). Mă refer la lucrurile de bază ce țin de utilizarea corectă a cuvintelor sau realizarea acordurilor.
  Evident, nu le știm pe toate. Dar, ca și candidat, ai obligația de a vorbi corect și poți oricând apela la un profesor de limba română.

 5. Nu uita să le prezinți oamenilor o viziune.

  Liderii întotdeauna știu unde doresc să ajungă și așa reușesc să îi motiveze pe ceilalți să îi urmeze. Întrebarea la care trebuie să răspunzi este simplă : “Unde dorești să ajungem împreună?”

Doar 5 puncte care pot influența negativ povestea personală și, implicit, imaginea candidatului. Ați vota pe cineva care nu se simte suficient de important încât crede că oamenii nu îl cunosc? Eu nu. Ați vota pe cineva care se laudă excesiv? Eu nu. Ați vota pe cineva care nu este un comunicator bun? Eu sigur nu. Ați vota pe cineva fără viziune? Cu siguranță eu nu.

Modul în care candidatul se prezintă reprezintă punctul de plecare în relația cu alegătorii. Practic, de aici pornește totul. Dacă nu reușește să transmită încredere, să construiască o percepție pozitivă sau să inspire, va avea mari probleme în a câștiga votul oamenilor. Este atât de simplu!

 

CUM TE POT AJUTA ?

Din calitate de consultant strategic de PR, te pot ajuta să influențezi opinia publică și să :

 

Aruncă o privire pe fiecare dintre link-urile de mai sus și hai să povestim la o cafea.

De asemenea, în cazul în care cunoști persoane ce ar beneficia de ajutorul meu, trimite-le acest articol. Sunt sigur că îți vor mulțumi.

Permanent alături de tine,

Radu

 

Imaginea candidatului

Imaginea candidatului

FotoCall Now ButtonSună-mă acum !