Experiența la Vanilla Coffee

Experiența la Vanilla Coffee se încadrează cam în aceeași notă cu experiența la Bigotti. Pe scurt, am rămas dezamăgit de câteva experiențe trăite în magazinele Bigotti, experiențe care m-au determinat să evit magazinele și să intru doar când am nevoie de ceva. Și sunt sigur că nu aceasta este ținta Bigotti.

Experiența la Vanilla Coffee poate fi încadrată în categoria : una și bună. Sau, mai bine spus, ”bună”.

 

Experiența la Vanilla Coffee : un dialog savuros

Am intrat să beau un fresh și să scriu un articol. Cred că era cel legat de Bigotti 🙂 Acțiunea se petrece în Brașov, într-o frumoasă după amiază de primăvară, când afară erau cam 15 grade. Din păcate, vântul bătea îngrozitor.

Deoarece aveam nevoie de priză, am decis să beau cafeaua în interior. Eram singur. Toată lumea stătea frumos pe terasă.

 

Întâi a fost muzica…

Muzica era îngrozitor de tare. Atât de tare încât sunetul din căști era estompat. Imediat cum a venit, chelnerul și-a cerut scuze pentru volumul exagerat de ridicat, dar ”e pentru cei de afară”. Nu am spus nimic, am comandat un fresh, mi-am pus căștile în urechi și am început să scriu. Am trecut și peste problemele boxelor și acele sunete extrem de enervante emise de o boxă care nu funcționează. La un volum total exagerat.

 

Apoi curentul…

În timp ce scriam, mi-am dat seama că, de undeva, vine curent. M-am uitat în sus, nu am văzut vreun aer condiționat. M-am uitat în stânga, în dreapta…nimic. Am schimbat masa. Aceeași situație. Frig. Deja aerul rece era din ce în ce mai rece și era frig. Am decis să plec. Am făcut un semn discret chelnerului și am cerut nota.

Când a venit, i-am spus frumos : ”Dacă îmi permiți, aș dori să îți ofer un feedback. Muzica am înțeles-o, dar de ce este atât de frig în cafenea. Afară sunt 15 grade…”

De aici a urmat un dialog savuros :

Chelnerul : ”Nu este pornit aerul condiționat, este ușa deschisă pentru cei de afară…”

Eu : ”Înțeleg, dar aici este foarte rece…”

El : ”Da, dar toată lumea stă pe terasă deoarece este vară…”

Eu, deja ușor iritat : ”Nu este încă vară încă.”

El : ”Dumneavoastră sunteți doar o persoană, uitați câți clienți sunt afară….”

A plecat, iar eu m-am uitat în urma lui neînțelegând de ce este vina mea pentru că am decis să stau în interior.

Eu înțeleg importanța profilului clientului ideal, dar îmi vine foarte greu să cred că una dintre caracteristici este legată de dorința de a sta afară sau in înterior.

 

Experiența la Vanilla Coffee : Unde este problema ?

Ca și în cazul Bigotti, problema este că imaginea și reputația sunt influențate de tot ce facem și spunem. În alte cuvinte, mi s-a spus că nu contez deoarece am decis să servesc băutura în interior. În acel moment, percepția mea despre ei s-a schimbat în rău. Voi mai merge acolo ? Cu siguranță, nu. De ce ? Deoarece, mi s-a spus în față că nu sunt suficient de bun pentru cafeneaua lor.

Poate fi o reputație distrusă dintr-un singur incident ? Cu siguranță, nu. Dar sunt convins că nu este un incident izolat. Repetate iar și iar, astfel de comportamente vor construi o imagine negativă, care va afecta direct dezvoltarea companiei.

 

Ce trebuie să înțeleagă liderii de companie

Experiența la Vanilla Coffee este doar un alt exemplu în care imaginea este influențată de anumite comportamente. Oamenii ce conduc organizații trebuie să înțeleagă un lucru simplu : imaginea este influențată de tot ce facem și spunem. PR-ul ( întreg domeniul, nu doar dorința de a obține apariții gratuite în presă ) nu este o formă fără fond. Degeaba lucrăm la ce se vede cu ochiul liber, dacă aspectele din spate nu sunt aliniate. E doar o chestiune de timp până când adevărul va ieși la iveală. Apoi, foarte mult contează și prezența liderului în spațiul public. Un lider cu o imagine foarte bună va putea influența mentalitățile și comportamentele colegilor săi.

 

Îți dorești o imagine mai bună și o reputație mai protejată ?

Evident că îți dorești, toată lumea își dorește o imagine mai bună și o reputație mai protejată. Dar… care sunt beneficiile directe aduse de o imagine mai bună ? Hai să discutăm despre aceste beneficii în cadrul unei întâlniri. Scrie-mi, te contactez și programăm 🙂

 

Radu Turcescu

 

Experiența la Vanilla Coffee

Experiența la Vanilla Coffee

 

Foto

 Sună-mă acum !