Consultanță

Crisis Management la Guvern

Dezastrul din Caracal, care a îngrozit opinia publică din România, a obligat Guvernul să ofere explicații.

Acest articol va fi despre modul în care Guvernul a încercat să gestioneze “Dezastrul din Caracal”, cel puțin din punct de vedere reputațional ( dacă se mai poate vorbi despre reputație ).

 

Dezastrul din Caracal : Încercarea de spinning

Imediat după incident, Guvernul s-a gândit să propună un referendum pentru înăsprirea pedepselor.

Această tactică eșuată reprezintă doar o încercare de spinning, care s-a mai și întors împotriva lor.

Spinningul este contraindicat, poate fi folosit în situații excepționale și doar după ce problema inițială a fost adresată.

 

Ce presupune, de fapt, spinningul ?

Pe scurt, spinningul presupune încercarea de a muta atenția oamenilor de la un subiect la altul.

De ce este contraindicat și poate fi folosit doar în condiții excepționale ? Deoarece se poate ușor întoarce împotriva celui care îl lansează. Acest lucru s-a și întâmplat în cazul “Dezastrul din Caracal”.

 

De ce nu a funcționat în cazul de față

În primul rând, cum am spus mai sus, nu a fost adresată problema de fond : nu era vorba despre pedepse, cât despre întârzierea intervenției.

În al doilea rând, subiectul este sensibil, Guvernul fiind deja considerat responsabil pentru eliberarea unor deținuți. Altfel spus, subiectul pedepse nu a făcut altceva decât să amintească opiniei publice deciziile discutabile din trecut.

În al treilea rând, spinningul pornește de la ideea conform căreia oamenii nu înțeleg prea multe lucruri. Ceea ce este fals, mai ales în această eră a informațiilor accesibile.

 

Nu ești singur(ă)

Gestionarea unei crize de imagine se realizează mult mai dificil decât pare. Este nevoie de o înțelegere profundă a publicului și a contextului. Dar, cel mai important, nu este bine să fim singuri. Orice lider ( indiferent de domeniul de activitate din care face parte ) are nevoie de un consultant care să îl ajute să transmită încredere, să influențeze percepția și să protejeze reputația.

În cazul în care simți că ai avea nevoie de ajutor, programează o sesiune gratuită. Vom discuta despre problema ta, vom analiza situația și îți voi oferi suport în rezolvarea ei.

Domeniile în care ofer consultanță sunt : Crisis Management & Preparedness, Reputation Management, Leadership Communication, Image Development, Public Speaking, Media Relations și Executives Presence.

 

Radu Turcescu

 



Call Now ButtonSună-mă acum !