[Crize celebre în 2019]: Huawei

Huawei reprezintă o altă companie care a trecut din criză în criza, partea bună fiind că în 2019 și-a îmbunătățit vizibil strategia.

Știm deja scandalul în care a fost implicat Meng Wanzhou, fost CFO Huawei.

 

În 2019, crizele au continuat pentru gigantul chinez.

Situația: Compania a intrat într-o luptă evidentă cu guvernul Statelor Unite, cel din urmă apelând la măsuri extraordinare pentru a interzice definitiv Huawey în piața comunicațiilor americane. Mai mult decât atât, statul american a încercat să influențeze și alte țări în această decizie. Astfel, Australia a interzis complet Huawei, în timp ce UK, Germania sau Noua Zeelandă s-au gândit serios la această abordare.

Partea și mai proastă este percepția generală, Huawey fiind o companie considerată mult prea apropiată de guvernul chinez.

Strategia de Crisis Management: Dacă în trecut compania a ales să limiteze cât se poate comunicarea, de data aceasta Huawei a înțeles cât de important este să răspundă acuzațiilor, în special când vine vorba despre riscurile de securitate “aduse” de tehnologia 5G.

Astfel, Huawei a dus discuția la un alt nivel, ridicând semne de întrebare cu privire la motivele ascunse ale Statelor Unite. Firesc, războiul comercial USA-China a fost un punct important de comunicare.

Mai mult decât atât, Huawei a insistat că excluderea companiei chineze va compromite șansele de implementare a tehnologiei 5G la prețuri accesibile.

Verdict: O strategie de Crisis Management interesantă, utilă și corectă, care a a contribuit cu siguranță la dezvoltarea rapidă din 2019.

Ce putem învăța de aici: Când vine vorba de gestionarea crizelor de imagine sau protejarea reputației, tăcerea poate produce mult rău.

 

CUM TE POT AJUTA ?

Din calitate de consultant strategic de PR, te pot ajuta să influențezi opinia publică și să :

 

Aruncă o privire pe fiecare dintre link-urile de mai sus și hai să povestim la o cafea.

De asemenea, în cazul în care cunoști persoane ce ar beneficia de ajutorul meu, trimite-le acest articol. Sunt sigur că îți vor mulțumi.

Permanent alături de tine,

Radu

 

FotoCall Now ButtonSună-mă acum !