Criza Cameo : Neatenție și nepregătire

Criza Cameo este caracterizată de 2 aspecte foarte interesante :

  1. O criză poate izbucni din orice, oricând.
  2. Lipsa pregătirii poate duce la dezastre de PR și probleme de business.

 

Cameo este o aplicație prin care putem plăti celebritățile pentru a înregistra mesaje faine, aniversare, pentru prieteni, clienți sau familie. O idee ingenioasă, interesantă și utilă.

Toate bune și frumoase până când…

…neatenția și nepregătirea au intrat în rol !

Un grup de extremiști a apelat la vedeta NFL Brett Favre pentru a înregistra o serie de mesaje rasiste, pline de ură. Cum era de așteptat, video-urile au devenit virale și astfel a început criza Cameo.

Sunt două aspecte ce merită analizate.

În primul rând, neatenția lui Favre. Ulterior izbucnirii scandalului, acesta a declarat că nu a știut cum vor fi utilizate materialele. Este exemplul clasic de neatenție a partenerilor ce conduce la dezastre de PR.

În al doilea rând, avem nepregătirea managementului Cameo. Astfel de situații puteau fi ușor evitate prin anticipare și pregătire. O simplă analiză a riscurilor ar fi identificat potențialul pericol ( care este destul de evident ) și ar fi pregătit planuri de prevenție. O simplă soluție ar fi fost analiza preliminară a mesajelor.

Criza a avut 2 cauze simple : neatenția și nepregătirea. Din păcate, astfel de situații ridică semne de întrebare în rândul celorlalte celebrități, ceea ce va pune în pericol întreg business-ul.

 

Pregătirea nu mai este o opțiune

Dacă dorim să nu înotăm în necunoscut, pregătirea nu mai este o opțiune. Trebuie să știm care sunt riscurile specifice și cum le putem preveni, respectiv gestiona. În lipsa pregătirii, rămânem în acel necunoscut obositor în care nu știm când izbucnește criza și care vor fi consecințele. Managementul Cameo nu și-a pus problema că o criză va izbucni din cauza unui partener neatent. Și aici este problema. Prea puțini lideri își pun problema riscurilor venite din “interior”.

Partea bună este că te pot ajuta. Într-o sesiune gratuită de 30 de minute, putem analiza parte dintre riscurile organizației pe care o conduci. Dacă sună interesant pentru tine, accesează acest link și programează-ți sesiunea gratuită.

Da, a sosit timpul să controlăm necunoscutul. Cere ajutor !

 

FotoSună-mă acum !