Beneficii

4 beneficii pentru ”Introducere În Crisis Management”

La cererea clienților am creat un program de pregătire a resursei umane, numit ”Introducere În Crisis Management”. Acest program, implementat deja într-o serie de companii, propune beneficii foarte interesante.

După ce am prezentat opinia unui fost client cu privire la motivele sale pentru care orice companie ar trebui să își pregătească oamenii, în acest articol voi vorbi despre 4 beneficii puternice ale programului ”Introducere În Crisis Management”.

 

Nu este vorba de existența / absența departamentelor interne

Cel mai comun răspuns pe care îl primesc sună în felul următor : ”Avem departament intern de comunicare..”

Primesc acest răspuns de la persoane care au nevoie de aprobare de mai sus ( chiar el / ea și CEO sau GM sau Country Manager în România ) sau de la persoane care încă nu conștientizează importanța reputației.

Primei categorii i-aș spune că anumite decizii sunt strategice și trebuie luate aici. Am lucrat cu o mulțime de clienți care au stabilit direcția clară : anumite decizii le luăm la nivel de grup, alte decizii le voi lua eu ( lider al companiei ) la nivel local. Este și firesc, există subiecte sensibile ( precum protejarea reputației ) care trebuie luate la nivel local.

”Radu, dar nu avem buget…” Detalii…

Legat de categoria numărul 2, acest articol se adresează direct acestora 🙂 Vom pleca de la premisa că imaginea și reputația sunt influențate de tot ce facem sau spunem. De aici, îți cer doar puțină răbdare.

 

Există beneficii clare ale programului ”Introducere În Crisis Management”

Insist pe aceste beneficii deoarece ideea din spatele refuzului e simplă : dacă nu am o problemă de reputație, de ce aș investi într-un program de protejare a ei. Îți recomand să recitești articolul cu motivele clientului meu și să analizezi primul motiv. Am căzut de comun acord cu ideea că o criză de imagine poate izbucni oricând, din orice. Această situație schimbă complet regulile jocului : trebuie să ne pregătim cât mai repede și continuu.

Ce poți câștiga dacă vei implementa programul de protejare a reputației la tine în companie ? Să aruncăm o privire pe cele 4 beneficii :

  • Oamenii vor conșientiza importanța reputației

Nu o dată am auzit : ”Nu e treaba mea, de partea de imagine se ocupă managementul / departamentul de comunicare”. Lucrurile stau puțin diferit. Reputația este influențată de tot ce facem sau spunem, ceea ce înseamnă că ești direct vizat de rezultatul final. Mai mult decât atât, o reputație proastă va duce la probleme de business, ceea ce te va influența în mod direct.

  • Oamenii vor conștientiza rolul lor în protejarea reputației

Oamenii vor înțelege că acțiunile lor au un impact direct în nivelul percepției clienților, colegilor, partenerilor etc. Reputația trebuie protejată anterior unei crize de imagine și conceptul de protejare trebuie internalizat de oamenii-cheie din companie.

  • Oamenii vor conștientiza riscurile specifice de PR

Înțelegând ce poate merge rău în companie, îi va ajuta să fie mult mai atenți la propriile acțiuni sau la semne ce pot indica o posibilă criză de imagine. Identificarea unei situații negative reprezintă un punct extrem de important în evitarea sau gestionarea crizei respective. Mai mult decât atât, în cazul unei eventuale crize, nu își vor pierde calmul și vor acționa rațional.

  • Oamenii vor afla cum să evite anumite crize de reputație

Există metode simple prin care o criză de imagine poate fi evitată. Este important ? Evident. Odată izbucnită, o criză de imagine va fi extrem de greu de controlat. Mai mult decât atât, un incident mic de PR poate duce la pierderi financiare de mii de euro în primele 15 zile. Nu mai vorbim de pierderile reputaționale, imposibil de cuantificat pe termen scurt sau mediu.

 

Am prezentat pe scurt 4 beneficii extrem de puternice. Cum s-ar plia în contextul tău ? Cel mai simplu ar fi să dezvoltăm subiectul în cadrul unei întâlniri sau discuții telefonice. După cum bine știi, mă poți găsi pe LinkedIn sau prin intermediul email-ului ( radu.turcescu@icloud.com ).

 

Investește în echipa ta și protejează-ți reputația

Recomandarea mea este simplă : aruncă o privire pe programul ”Introducere În Crisis Management”. Este un program extrem de interesant care va contribui la dezvoltarea echipei tale pentru protejarea reputației. Nu există un moment bun sau rău pentru așa ceva. Nu există buget pentru așa ceva. E doar un lucru ce trebuie făcut dacă îți dorești să nu ai probleme în viitor.

 

Beneficii

Beneficii

 

FotoSună-mă acum !