Radu Turcescu | Orice poate fi interpretat și așa pot apărea crize de imagine
Orice poate fi interpretat si o criza de imagine poate aparea doar datorita unor neintelegeri. Prevenirea crizelor de imagine este necesara. Gestionarea crizelor de imagine este necesara.
criza de imagine, crisis management, crisis communication, public relations, relatii publice, consilier relatii publice, consilier public relations, consultant
15739
post-template-default,single,single-post,postid-15739,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

O criză de imagine poate izbucni din orice…

Am o vorbă.. Orice poate fi interpretat. Ce-i drept, imaginea noastră poate fi influențată, pozitiv sau negativ, de o mulține de lucruri. Orice acțiune, orice formă de promovare, orice cuvânt sau orice gest..

Și asta se întâmplă în orice situație, în special când lucrurile merg foarte bine. De ce ? Deoarece, în acele momente, toată lumea este atentă la ce faci : la acțiunile tale, la cuvintele tale, la cum te promovezi, la cum vinzi etc. În concluzie, everything is public relations. 

De exemplu, experiența prin care a trecut Tiger Woods în urmă cu câțiva ani. A pierdut controlul mașinii, a lovit un hidrant și a fost nevoit să fie scos din mașină pe geamul din spate. Firesc, acest lucru a atras atenția opiniei publice. Tot mai mulți jurnaliști îi adresau o serie de întrebări, doar că s-au lovit de același răspuns : ”Este o problemă personală despre care nu voi comenta.”

Jurnaliștii nu s-au lăsat și au început cercetările. Așa s-a aflat că sportivul avea o amantă de ceva timp. Acest lucru a atras și mai mult atentția asupra sa și i-a afectat relația cu familia. Reacția lui Woods a venit după câteva luni, perioadă în care ”aventurile” sale au fost în centrul atenției.

Putea Tiger Woods să încheie situația ? Firește… Era suficientă o simplă declarație chiar după accident și totul ar fi dispărut. Dar erorile sale au fost mai multe :

  1. În primul rând accidentul. Oamenii se așteaptă ca cei pe care îi apreciază să fie niște mici ”eroi”.
  2. Apoi, lipsa de reacție după accident. Așa cum am spus, orice poate fi interpretat și lipsa de reacție a fost interpretată într-un mod foarte interesant : Oare ce ascunde de nu reacționează ?
  3. Și nu în ultimul rând, lipsa de reacție cu privire la știrile legate de aventura sa. Acest lucru a dus la o serie de alte și alte articole, toate despre același subiect. Pentru că într-o situație de gen, dacă nu vorbești tu, vorbesc ceilalți.

În consecință, orice poate fi interpretat, chiar și tăcerea. Pentru că oamenii sunt foarte atenți la ce cumpără și, mai ales, de la cine cumpără. Sau cu cine lucrează. Sau cu cine încheie parteneriate.

Firesc, apare întrebarea : Păi și ce e de făcut ? Să reacționăm permanent ?

Și răspunul este : Depinde.

Dar un lucru sigur care trebuie făcut este construirea unor planuri de acțiune, care să prevină sau să gestioneze diferite crize de imagine. Pentru că în acele momente dificile, nu vom avea foarte mult la dispoziție să ne gândim cum reacționăm, ce spunem sau unde spunem. 

Și în programele de consiliere pe care le ofer, prevenirea crizelor de imagine reprezintă un punct extrem de important în strategia generală. Și deseori sunt întrebat de ce.. și răspunsul este același : ”Dacă imaginea ta va avea foarte mult de suferit, ce poți pierde ? Încrederea clienților, angajaților sau partenerilor ? Clienți ? Angajați ? Parteneri ? Vânzări ? Compania ?

 

Foto

No Comments

Post A Comment